Alternativni kotiček

Shiatsu nega obraza
Sodi k tradicionalni japonski medicini in služi sprostitvi in boljšemu počutju. S pritiski prstov na akupresurne točke izvajalci uravnovešajo telesno energijo. Priporočljiva je pri stresnih, čustvenih stanjih, pri sproščanju napetosti in za umirjanje živčnega sistema. Shiatsu temelji na teoriji tradicionalne medicine. Energija (imenovana tudi či, qi, prana), ki se pretaka po energetskih poteh v telesu, imenovanih meridiani je ključnega pomena za zdravje in nastanek bolezni. Shiatsu je holistična zdravilna metoda, ki telesu pomaga, da uravnoteži pretok energije in v največji možni meri izkoristi moči za samozdravljenje.

Refleksna masaža stopal
Je terapevtska metoda, ki izhaja iz predpostavke da so stopala mikrokozmus v katerem se odraža celo telo. Posamezne točke na stopalih so torej povezane z določenimi deli telesa (organi) in odražajo njihovo stanje.

Bownova terapija
Bownova terapija prihaja iz Avstralije, kjer je tudi najbolj razširjena. Priznavajo jo številne zdravstvene zavarovalnice, saj se je izkazalo, da je učinkovita v mnogih primerih, pri katerih druge terapije odpovedo. Iz Avstralije in Nove Zelandije se je zaradi svoje učinkovitosti razširila tudi v Severno Ameriko in Evropo. Preko mišic, tetiv in posredno mišičnih ovojnic stimuliramo površinske fascije. Serija zaporednih Bownovih potez tvori posege, ki vodijo do celostnega (fizično in energetsko) »resetiranja«. Tako lajšamo različne motnje in blažimo bolečine ter izboljšujemo psihofizično počutje. Tehniko lahko uporabljamo v vseh starostnih obdobjih.
Uspešno lajša težave:
– BOLEČE MIŠICE, MIŠIČNE TEŽAVE
– TEŽAVE V RAMENIH, KOMOLCU IN KOLENIH
– TEŽAVE Z VRATOM IN HRBTOM
– OKREVANJE PO POŠKODBAH
– IŠIJAS, SCOLIOZA
– KRČI PRI OTROCIH
– GLAVOBOL, MIGRENE
– UTRUJENOST
– NESPEČNOST
– HORMONSKO NERAVNOVESJ
– KARPALNI SINDROM
– LIMFNI ZASTOJ
– PREBAVNE, ŽELODČNE IN LEDVIČNE TEŽAVE
– ČUSTVEN STRES
– RAZNE ALERGIJE
– ASTMA
– NEPLODNOST